Korzystając z tej strony akceptujesz postanowienia Regulaminu i oświadczasz, że znasz naszą Politykę Prywatności.

  • Facebook Social Ikona
  • YouTube Ikona społeczna
  • Instagram

Copyright 2016-2020 Trolltunga

På tide å teste deg selv! Preposisjoner

December 13, 2019

Na naszym blogu dawno już nie było mowy o ulubionym zagadnieniu większości uczących się norweskiego, przyimkach. ;) Ta przeprawa nie ma końca, prawda? Warto więc może podejść do tematu w ramach zabawy i zamiast wkuwać słupki rozwiązać w ten weekend quiz? Ułożyliśmy dla Was 25 pytań – akurat tyle, by starczyło na dobrą powtórkę, ale nie było za bardzo męczące. Pamiętajcie, że w nauce języka liczy się nie ilość, a systematyczność! Lykke til! :)

 

1. Har du tid ….... å komme?

a) for

b) til

c) med

 

2. Jeg er ikke sikker ….... om de kommer.

a) på

b) av

c) til

 

3. Hva er fargen ….... bilen din?

a) av

b) til

c) på

 

4. Jeg er ikke enig ….... dette forslaget.

a) med

b) på

c) i

 

5. Når har du time ….... lege?

a) i

b) hos

c) til

 

6. Per har bodd i Oslo ….... to år.

a) i

b) for

c) på

 

7. Alle har rett ….... å få utdanning.

a) på

b) med

c) til

 

8. Det er ….... tide å stå opp.

a) på

b) om

c) av

 

9. Han slo ….... radioen og gikk ut.

a) til

b) med

c) av

 

10. Det er så kaldt ute, du må ta ….... deg varme klær.

a) med

b) på

c) i

 

11. Hun sitter ….... stolen og leser.

a) på

b) i

c) til

 

12. Jeg er vant ….... å arbeide sent.

a) for

b) siden

c) til

 

13. Vi er interresert ….... å starte på kurset.

a) i

b) for

c) på

 

14. Jeg er ikke i tvil ….... at jeg består.

a) for

b) på

c) om

 

15. Er de ble kjent ….... de nye reglene?

a) til

b) med

c) i

 

16. Han oppfordret meg ….... å lære fransk.

a) på

b) for

c) til

 

17. Polititet har mange bevis ….... at han lyver.

a) av

b) på

c) til

 

18. Jeg møtte henne på gata og vi slo ….... en prat.

a) av

b) for

c) med

 

19. Økonomer advarer ….... stigende priser.

a) til

b) mot

c) på

 

20. Du må ta hensyn ….... andre når du kjører.

a) for

b) på

c) til

 

21. Vi liker oss i Bergen til tross ….... været.

a) av

b) på

c) for

 

22. Du kan gjøre det ….... hjelp av vårt utstyr.

a) ved

b) med

c) til

 

23. Har du lagt merke ….... den store bygningen der?

a) til

b) på

c) med

 

24. Firmaet har behov ….... flere ansatte.

a) til

b) på

c) for

 

25. Jeg går ….... fra at han kommer.

a) med

b) ut

c) til

 

 

 

 

1. b; 2. a; 3. c; 4. c; 5. b; 6. a; 7. c; 8. a; 9. c; 10. b; 11. b; 12. c; 13. a; 14. c; 15. b; 16. c; 17. b; 18. a; 19. b; 20. c; 21. c; 22. a; 23. a; 24. c; 25. b.

Please reload

Pozostałe wpisy
Please reload

Podążaj za nami
RSS Feed
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

Jeżeli uczysz się lub chcesz się nauczyć norweskiego,

wypróbuj indywidualny kurs języka norweskiego!

Masz ochotę na więcej darmowych materiałów?