Korzystając z tej strony akceptujesz postanowienia Regulaminu i oświadczasz, że znasz naszą Politykę Prywatności.

  • Facebook Social Ikona
  • YouTube Ikona społeczna
  • Instagram

Copyright 2016-2019 Trolltunga

Kan du det? Przetestuj swoją znajomość gramatyki!

August 23, 2019

Wakacje powoli dobiegają końca, a to oznacza, że już wkrótce wielu naszych stałych uczniów i fanów powróci do Trolltungi i na naszego fanpage'a. Niezależnie od tego, czy pracowaliście sumiennie przez całe lato, czy też wrzuciliście trochę na luz, warto sprawdzić, co na początku nowego sezonu wymaga jeszcze powtórzenia – i właśnie z tej okazji przygotowaliśmy dla Was mały test gramatyczny, od zagadnień najprostszych do tych najbardziej wymagających. Koniecznie podzielcie się wynikiem! :)

 

1. I går ..................... bilettene.

a) jeg kjøpte

b) kjøpte jeg

c) kjøpet jeg

 

2. Ser du den ..................... kjolen?

a) fin

b) fint

c) fine

 

3. ..................... til naboen vår er lege.

a) dattera

b) datter

c) ei datter

 

4. Det ..................... regne.

a) kommer til å

b) skal

c) ikke kan

 

5. Jeg har ..................... gode venner.

a) mye

b) mange

c) ikke noe

 

6. Nå må du skynde .......... !

a) seg

b) deg

c) meg

 

7. Har du ..................... tid nå?

a) litt

b) lite

c) lita

 

8. Jeg har kjøpt 3 ..................... .

a) genserer

b) gensere

c) genserne

 

9. Hvis det regner, ..................... .

a) går vi ikke ut

b) vi går ikke ut

c) går vi ut ikke

 

10. Jeg har ikke sett ham ........ 2 måneder.

a) til

b) i

c) på

 

11. Vet du ..................... kommer?

a) hvem

b) hvem som

c) hvem ikke

 

12. Jeg ser på fotball sammen med broren min selv om ..................... den.

a) jeg liker ikke

b) liker jeg ikke

c) jeg ikke liker

 

13. Hvis ..................... i lotto, ..................... verden rundt.

a) vunnet jeg, jeg vil reise

b) jeg vant, reiste jeg

c) jeg vant, ville jeg reise

 

14. Firmaet har flere ansatte. ..................... streiker nå.

a) De ansatte

b) De ansattene

c) Ansattene

 

15. Jeg spør bare .....................

a) hva mener du

b) hva du mener

c) hva som du mener

 

16. Noen av ..................... deltar i aksjonen.

a) politikere

b) politikerne

c) de politikere

 

17. Espen er skolens ..................... .

a) flinkeste læreren

b) flinkest lærer

c) flinkeste lærer

 

18. Nøtter er ..................... for helsa.

a) god

b) godt

c) gode

 

19. Helsa di blir ikke bedre ..................... slutter å røyke.

a) med mindre du

b) med mindre du ikke

c) til tross for du

 

20. De ..................... hele natta.

a) satt og snakke

b) ble sittende og snakket

c) ble sittende og snakke

 

 

 

 

 

 

 

1. b, 2. c, 3. a, 4. a, 5. b, 6. b, 7. a, 8. b, 9. a, 10. c, 11. b, 12. c, 13. c, 14. a, 15. b, 16. b, 17. c, 18. b, 19. a, 20. c

Please reload

Pozostałe wpisy
Please reload

Podążaj za nami
RSS Feed
  • Facebook - White Circle
  • White YouTube Icon

Jeżeli uczysz się lub chcesz się nauczyć norweskiego,

wypróbuj indywidualny kurs języka norweskiego!

Masz ochotę na więcej darmowych materiałów?