• trolltunga

Wiedźmy, procesy o czary i magia! - quiz


Co powiesz, na małe oderwanie się od rzeczywistości i podróż wgłąb tajemniczych zdarzeń? Może… jesteś wiedźmą lub wiedźminem i interesujesz się magią? A może po prostu uwielbiasz historię i literaturę, a Twoja wiedza o procesach czarownic oraz ich przedstawieniu w popularnych norweskich dziełach sztuki nie ma sobie równych? Ten quiz jest dla Ciebie!


1. Under hekseprosessene, hva var vannprøven?

a. En test for å avgjøre skyld (fløt den mistenkte, var hun skyldig, sank hun, var hun uskyldig).

b. En fest eller samling av hekser som møter demoner.

c. En test for å sjekke været og vanntilstanden.

d. En seremoni av vennskapet.


2. Hva heter heksen som stadig vekk forsøker å stjele lykketiøringen til Skrue McDuck?

a. Cruella de Vil

b. Magika fra Tryll

c. Hermine Grang

d. Galadriel


3. Hva er heksehammeren?

a. Hammeren til Tor.

b. En gammel skog i Tyskland.

c. Instruksjonsbok for å avsløre hekser brukt 1400-1600-tallet.

d. En stein monument som finnes i Troms.


4. Hvem har skrevet romanen Heksene fra 1983?

a. Henrik Ibsen

b. Bjørnstjerne Bjørnson

c. Rikard Nordraak

d. Roald Dahl


5. Fra hvilken fortelling stammer trylleformularet “sesam, sesam, lukk deg opp” fra?

a. Ali Baba og de førti røverne i Tusen og en natt.

b. Ali Baba og de førti vikingene i Tusen og en natt.

c. Ali Baba og de femti røverne i Tusen og en natt.

d. Ali Baba og de førti vikingene i Tusen og en dag.


6. Under nattverden sies det på latin “hoc (enim) est corpus (meum)”, det vil si ”dette er mitt legeme”. Hvilket trylleformular har vi fra denne frasen?

a. Hokuspokus

b. Abrakadabra

c. Simsala Grimm

d. Alakazam


7. Hva heter den første boken om Harry Potter?

a. Harry Potter og fangen fra azkaban.

b. Harry Potter og halvblodsprinsen.

c. Harry Potter og de vises sten.

d. Harry Potter og ildbegeret.


8. I hvilket fylke ble flest dømt for trolldom?

a. Rogaland

b. Finnmark

c. Oslo

d. Telemark


9. Hvor og hva er Blokksberg?

a. Gudenes hjem i Hellas.

b. Et fjell i Tyskland hvor hekser angivelse hadde sin sabbat.

c. Ei bok med trylleformler som finnes i Vardø.

d. En drage fra Harry Potter-bøkene.


10. I hvilket land ble flest henrettet etter å ha blitt dømt for å være hekser i under hekseprosessene?

a. Tyskland

b. Frankrike

c. Russland

d. Kina


11. Hva heter vesenet som har overkroppen til et menneske og underkroppen til en hest?

a. Griff

b. Kentaur

c. Kerberos

d. Varulv


12. Hva heter Odins to ravner?

a. Tanngjost og Tanngnister

b. Helan og Halvan

c. Hugin og Munin

d. Legolas og Gimli


Tym razem nie zamieszczamy klucza odpowiedzi od razu pod pytaniami - potrzymamy Was chwilę w niepewności. 😊 Śledźcie pilnie nasz fanpage na Facebooku - już w niedzielę 3 maja opublikujemy poprawne odpowiedzi. Kto z Was okaże się specjalistą w dziedzinie... magii? 🧙‍♂️🧙‍♀️


Lykke til! 🤞


Svarene:

1. a

2. b

3. c

4. d

5. a

6. a

7. c

8. b

9. b

10. a

11. b

12. c

191 wyświetlenia

Korzystając z tej strony akceptujesz postanowienia Regulaminu i oświadczasz, że znasz naszą Politykę Prywatności.

  • Facebook Social Ikona
  • YouTube Ikona społeczna
  • Instagram

Copyright 2016-2020 Trolltunga