• Marta Hinz

Kan du det? Przetestuj swoją znajomość gramatyki!


Wakacje powoli dobiegają końca, a to oznacza, że już wkrótce wielu naszych stałych uczniów i fanów powróci do Trolltungi i na naszego fanpage'a. Niezależnie od tego, czy pracowaliście sumiennie przez całe lato, czy też wrzuciliście trochę na luz, warto sprawdzić, co na początku nowego sezonu wymaga jeszcze powtórzenia – i właśnie z tej okazji przygotowaliśmy dla Was mały test gramatyczny, od zagadnień najprostszych do tych najbardziej wymagających. Koniecznie podzielcie się wynikiem! :)


1. I går ..................... bilettene.

a) jeg kjøpte

b) kjøpte jeg

c) kjøpet jeg


2. Ser du den ..................... kjolen?

a) fin

b) fint

c) fine


3. ..................... til naboen vår er lege.

a) dattera

b) datter

c) ei datter


4. Det ..................... regne.

a) kommer til å

b) skal

c) ikke kan


5. Jeg har ..................... gode venner.

a) mye

b) mange

c) ikke noe


6. Nå må du skynde .......... !

a) seg

b) deg

c) meg


7. Har du ..................... tid nå?

a) litt

b) lite

c) lita


8. Jeg har kjøpt 3 ..................... .

a) genserer

b) gensere

c) genserne


9. Hvis det regner, ..................... .

a) går vi ikke ut

b) vi går ikke ut

c) går vi ut ikke


10. Jeg har ikke sett ham ........ 2 måneder.

a) til

b) i

c) på


11. Vet du ..................... kommer?

a) hvem

b) hvem som

c) hvem ikke


12. Jeg ser på fotball sammen med broren min selv om ..................... den.

a) jeg liker ikke

b) liker jeg ikke

c) jeg ikke liker


13. Hvis ..................... i lotto, ..................... verden rundt.

a) vunnet jeg, jeg vil reise

b) jeg vant, reiste jeg

c) jeg vant, ville jeg reise


14. Firmaet har flere ansatte. ..................... streiker nå.

a) De ansatte

b) De ansattene

c) Ansattene


15. Jeg spør bare .....................

a) hva mener du

b) hva du mener

c) hva som du mener


16. Noen av ..................... deltar i aksjonen.

a) politikere

b) politikerne

c) de politikere


17. Espen er skolens ..................... .

a) flinkeste læreren

b) flinkest lærer

c) flinkeste lærer


18. Nøtter er ..................... for helsa.

a) god

b) godt

c) gode


19. Helsa di blir ikke bedre ..................... slutter å røyke.

a) med mindre du

b) med mindre du ikke

c) til tross for du


20. De ..................... hele natta.

a) satt og snakke

b) ble sittende og snakket

c) ble sittende og snakke



1. b, 2. c, 3. a, 4. a, 5. b, 6. b, 7. a, 8. b, 9. a, 10. c, 11. b, 12. c, 13. c, 14. a, 15. b, 16. b, 17. c, 18. b, 19. a, 20. c


#gramatyka #norweskagramatyka #test #testzgramatyki #grammatikk #norskgrammatikk

185 wyświetlenia

Korzystając z tej strony akceptujesz postanowienia Regulaminu i oświadczasz, że znasz naszą Politykę Prywatności.

  • Facebook Social Ikona
  • YouTube Ikona społeczna
  • Instagram

Copyright 2016-2020 Trolltunga